Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها - با توجه به فرارسیدن فصل سرما در اواخر مهرماه در دامنه‌های کوه بزقوش که مناطق زلزله زده میانه و سراب را شامل می‌شود، تسریع در تکمیل واحدهای مسکونی مردم زلزله زده آذربایجان شرقی بیش از پیش ضرورت یافته است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، حافظ باباپور مدیرکل بنیاد مسکن آذربایجان شرقی در جلسه شورای مدیریت بحران آذربایجان شرقی، با ارائه گزارشی از روند بازسازی مناطق زلزله زده آذربایجان شرقی، اظهار داشت: فصل کاری کشاورزان و گرانی مصالح، روند بازسازی را کند کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه بهمن ماه 1398 پرونده 3300 واحد تعمیری زلزله میانه بسته شد و تسهیلات بلاعوض و کم بهره پرداخت شده است، افزود: 3000 واحد هم احداثی داشتیم که 3140 واحد آواربرداری 2929 واحد پی کنی و 2418 واحد بتن ریزی صورت گرفته است.

مدیرکل بنیاد مسکن آذربایجان شرقی، نظارت فنی بر احداث واحدهای مسکونی و دامی را مورد اشاره قرار داد و گفت: 2000 واحد دامی در زلزله آسیب دیده بودند که روند بازسازی و یا تعمیر این واحدها تا قبل از آغاز فصل سرما به اتمام خواهد رسید.

وی به اقدامات بنیاد مسکن در توزیع مصالح ساختمانی در مناطق زلزله زده اشاره کرد و ابراز داشت: میلگرد و سیمان و اسکلت های پیچ و مهره ای رایگان به همراه ماسه رایگان در این مناطق زلزله زده توزیع شد که در مجموع 3387 تن میلگرد، 263 هزار کیسه سیمان و 18 هزار اسکلت پیچ و مهره ای در اختیار مردم آسیب دیده از زلزله در میانه و سراب قرار گرفت.

پرونده 2000 واحد از اماکن دامی خسارت دیده در مناطق زلزله زده آذربایجان شرقی ثبت شد15 کانکس مسکونی بانک ملت به اهالی زلزله زده میانه و سراب اهدا شدبرق و آب روستاهای زلزله زده وصل شد‌/اتصال گاز روستای زلزله‌زده ورنکش با رعایت ‌احتیاط تا یک ساعت آینده ‌حمایت مالی وزارت کار از واحدهای تولیدی مناطق زلزله زده غرب

باباپور، افزایش قیمت مصالح ساختمانی را موجب ایجاد مشکلاتی برای مردم منطقه دانست و خاطر نشان کرد: 87 میلیارد تسهیلات برای بازسازی مناطق زلزله زده معرفی شد که 70 میلیارد معرفی شد اما 17.5 میلیارد تومان هنوز بلاتکلیف است که باید تعیین تکلیف شود تا روند بازسازی سرعت گیرد.

وی با اشاره به اینکه 2991 واحد آسیب دیده برای دریافت تسهیلات به سیستم بانکی معرفی شده است، ابراز داشت: 83 درصد تسهیلات مرحله اول، 63 درصد مرحله دوم و 34 درصد مرحله سوم پرداخت شده است که باید برای تکمیل هرچه زودتر واحدها قبل از فصل سرما، همکاری بانک ها افزایش یابد.

مدیرکل بنیاد مسکن آذربایجان شرقی، در مورد تسهیلات معیشتی برای افرادی که لوازم زندگی خود را از دست داده اند هم توضیح داد و گفت: برای اینکه باید ابتدا منازل به اتمام برسد و سپس لوازم خانگی تهیه شود، لذا تسهیلات در این ایام آماده تحویل می شود که 34 درصد مرحله اول پرداخت شده و مرحله دوم 2 درصد است و باید همکاری بانک ها افزایش یابد.

وی با اشاره به اینکه هیئت وزیران مصوبه ای ابلاغ کرده تا اعتبار مازاد برای تکمیل 940واحد شهری و روستایی مناطق زلزله زده تامین شود، افزود: بر اساس این مصوبه امیدوارم با تخصیص مبالغ تصویب شده، روند تکمیل واحدهای مسکونی مناطق زلزله زده سراب و میانه سرعت بیشتری بگیرد.

باباپور سیل های اخیر را مورد اشاره قرار داد و گفت: روستای قوزلوجه شهرستان عجب شیر اخیرا در باران های فصلی در تیرماه دچار سیل شد که در این روستا 386 واحد خسارت دیده داشتیم. از این تعداد، 257 واحد تعمیری است و 129 واحد احداثی است که بیش از 10 میلیارد اعتبار می خواهد و 3 میلیاردش بلاعوض است. خوشبختانه در سیل این روستا خسارت جانی و احشام نداشتیم و باید برای ساخت خانه های مسکونی اقدامات اساسی و سریع صورت گیرد.

تلاش می کنیم تا پایان مهرماه اکثر خانه‌های بازسازی شده را به مردم زلزله زده تحویل دهیم

محمدباقر هنربر، مدیرکل مدیریت بحران استانداری آذربایجان شرقی هم در این جلسه، از تلاش نهادهای متولی برای تکمیل و تحویل اکثر منازل مسکونی تخریبی در زلزله میانه و سراب خبر داد و گفت: تلاش می کنیم تا پایان مهرماه اکثر خانه ها را به مردم منطقه تحویل دهیم.

وی افزود: متاسفانه بارش های اخیر در تیرماه و مردادماه روند بازسازی را کند کردند ولی سرعت افزایش یافته و امیدوارم طبق زمان بندی، قبل از فصل سرما مردم در منازل خود ساکن شوند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری آذربایجان شرقی، تصریح کرد: تا پایان این ماه 940 واحد تسهیلات معیشتی و بازسازی و... در متمم بودجه ابلاغ شده و در تسریع روند بازسازی کمک شایانی خواهد داشت.

واحدهایی که عملیات احداث را آغاز نکرده اند، قبل از سرما تعیین تکلیف شوند

جواد رحمتی، معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی نیز در ادامه جلسه، با تاکید بر اینکه در بازدید از روند بازسازی، با رفع موانع ساخت و سازها سرعت بیشتری می گیرد، ابراز داشت: باید تا شهریور و مهر تمام کنیم و به فصل سرما نرسیم.

وی با بیان اینکه 10 درصد از واحدها تمام شده و بقیه در حال تکمیل اسکلت هستند، اضافه کرد: بقیه واحدهایی هم که شروع شدند، در حال تکمیل است و واحدهایی هم که آغاز نکرده اند، باید تعیین تکلیف شوند.

معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی ابراز داشت: دولت ساخت و ساز نمی کند، فقط هماهنگی می کند و خود مردم پیمانکار را انتخاب می کنند، فقط شاید قصور ما رساندن مصالح و تسهیلات است که تلاش می کنیم موانع این مسیر را برطرف کرده و سرعت بخشیم.

وی با تاکید بر اینکه باید مردم را توانمند کنیم تا با افزایش قیمت مصالح بتوانند واحد خود را تکمیل کنند، ابراز داشت: با این وجود افزایش قیمت و گرانی مصالح هم روند را کند کرده است که باید بانک ها تسهیلات این حوزه را به موقع پرداخت کنیم.

رحمتی خاطر نشان کرد: حداقل باید سرپناه لازم قبل از سرما آماده شود، ریزه کاری ها می تواند تداوم یابد. لذا باید تا پایان مرداد ماه باز ارزیابی صورت گیرد تا بتوانیم و موانع را برطرف کنیم.

انتهای پیام/111/ ع

R7887/P1494/S6,47/CT11 قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان پربیننده‌ترین اخبار استانها ۱ گزارش ویدئویی| بی‌نیازی ایران از واردات ورق فولاد/ ابرطرح نورد گرم ۲ فولاد مبارکه با نام سردار سلیمانی به امضا رسید ۲ سفر ‌به مازندران اکیداً ممنوع/ وضعیت قرمز در ۲۰ شهرستان/ موارد بستری و ابتلا به کرونا ‌۴برابر افزایش پیدا کرد‌ ۳ گزارش تحلیلی تسنیم از پشت پرده قیر رایگان / راهکار نمایندگان برای جلوگیری از رانت چیست؟ ۴ نیمه تمام ماندن یک پروژه پس از ۱۲ سال/ صدای سوت قطار در سبزوار شنیده می‌شود؟ ۵ سمنان| بانوی معلولی که فعل «خواستن » را به‌خوبی صرف کرد؛ خیاطی را از طریق فضای مجازی و بدون آموزش یاد گرفتم ۶ پزشکان در شیراز ۱۵ ماه و پرستاران ۷ ماه مطالبات معوق دارند ۷ ‌ابتلای ۳۵۰ نفر از اهالی روستایی در گرگان به ویروسی ناشناخته / آیا مردم به ‌کرونا مبتلا شده‌اند؟ + فیلم ۸ گزارش| وقتی کرونا به پیر و جوان رحم نمی‌کند / افزایش مجدد ‌ابتلا به کووید ‌۱۹ در بین سنین ۲۵ تا ۴۵ سال مهمترین اخبار استانها گزارش تحلیلی تسنیم از پشت پرده قیر رایگان / راهکار نمایندگان برای جلوگیری از رانت چیست؟ عزم جدی بنیاد مستضعفان ‌برای ‌محرومیت‌زدایی در هرمزگان / برای رفع محرومیت در جزیره لارک ‌خیمه زده‌ایم گزارش| دسترسی به سرعت مطلوب اینترنت در زنجان به سبک هخامنشی / مردم در پشت بام به دنبال "نت" می‌گردند ‌ردپای ژنتیک بر رفتار کرونا + پاسخ متخصص بیماری‌های عفونی‌ مهمترین اخبار تسنیم بانک مرکزی: معرفی سری جدید صادرکنندگان متخلف به قوه قضائیه/۲۵۰ صادرکننده‌ای که معرفی کردیم یک دلار هم برنگردانده بودند جهاد اسلامی: رژیم صهیونیستی هرگز قادر به پیروزی در برابر مقاومت نخواهد بود واعظی: وزیر پیشنهادی صمت بزودی به مجلس معرفی خواهد شد گزارش تسنیم| ضرر ۲۸۰۰ میلیارد تومانی «هیات دولت» حسن روحانی به سفره ۱۴ میلیون کارگر انتقاد قوه قضائیه از معرفی قطره چکانی متخلفان ارزی/ ۴۴۵ متخلف ارزی بازداشت شدند درباره ما ارتباط با ما آرشیو اخبار پیوندها بازار پربیننده‌ترین اخبار قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان ما را دنبال کنید: RSS اینستاگرام توییتر فیسبوک   آپارات   بیسفون   سروش   ویسپی   آی‌گپ
All Content by Tasnim News Agency is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

منبع: تسنیم

کلیدواژه: مناطق زلزله زده آذربایجان شرقی روند بازسازی میانه و سراب بنیاد مسکن داد و گفت تا پایان فصل سرما خانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۵۸۴۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این سَم را فقط با یک تلفن درب منزل تحویل بگیرید!

پدیده عجیب و البته نامطلوب‌ ارسال قلیان به خانه‌ها روزبه‌روز ‌بیشتر رونق می‌گیرد.

به گزارش مشرق، خوب می‌دانند چطور جلوی در و پیش از آنکه زنگ خانه مشتری را بزنند، جلز و ولز زغال را بلند کنند. در چپاندن قلیان توی باکس‌های موتورسیکلت‌شان هم مهارت دارند و می‌توانند قلیان‌های چند متری را صحیح و سالم به مقصد برسانند.

آنها دلیوری قلیان هستند؛ صاحب شغل نوپایی که بساط قلیان و دود و دم را به خانه‌های مشتریان می‌رساند تا اگر حال و حوصله رفتن به سفره‌خانه و قهوه‌خانه ندارند، در همان ایوان یا پذیرایی منزل‌شان بی‌زحمت و بی‌دردسر از قلیان‌های گرگرفته و آماده کام بگیرند.

برای ایلیا و همکارانش اهمیتی ندارد که خدمات آنها کوچک‌ترهای خانواده را هم با قل قل قلیان و بوی تنباکو آشنا می‌کند و بدون آنکه پای‌شان به تخت قهوه‌خانه برسد، در جمع‌های خانوادگی خود شاهد مزمزه حلقه‌های دود نارگیل و دارچین و هلو یخی خواهند بود. آنها دلیوری قلیان هستند و به سرعت برق و باد قلیان را با زغال روشن به مشتری می‌رسانند.

به گزارش همشهری، عمو داوود، بند و بساط قلیان و کاغذی را که آدرس توی آن نوشته شده، به او می‌دهد و دوباره مشغول رفع و رجوع مشتریان داخل قهوه خانه می‌شود. خیالش راحت است و می‌داند که ایلیا کارش را خوب بلد است. ایلیا به سمت موتورسیکلت یاماهای نونوارش می‌رود که حاشیه خیابان روبه‌روی قهوه‌خانه پارک کرده است.

در فلزی باکس جاداری را که روی ترک‌بند موتورسیکلتش نصب کرده، برداشته تا موقع حرکت با قلیان برخورد نکند. کف باکس هم پارچه کنف‌مانندی پهن کرده تا موقع لرزش و سکندری خوردن موتورسیکلت سر و تنه قلیان روی هم نلغزد. با احتیاط کوزه چوبی قلیان را وسط باکس می‌گذارد و شیلنگ یک‌بار مصرف و بطری آب را طوری در گوشه و کنارش جا می‌دهد که هر قدر از لابه‌لای خودروها و موتورسیکلت‌ها لایی بکشد، کوزه یک سانتی‌متر هم جابه‌جا نشود.

روی سری پر از تنباکو سرپوش گذاشته‌اند و سرپوش را هم با کاغذ آلومینیومی پوشانده تا تنباکوها بیرون نریزد، اما محض احتیاط علاوه بر پاکت تنباکوی دوسیب اضافه‌ای که مشتری سفارش داده، کمی هم تنباکوی باز و پرپر شده توی ظرف دربسته‌ای گذاشته تا اگر تنباکو از سری قلیان کمی سرریز کرده بود، آن را میزان کند. قوطی پر از زغال‌های خودسوز و فندک را هم که کنار شیلنگ می‌چپاند راه می‌افتد.

به سرخی زغال لیمو

کوچه‌پسکوچه‌های محل را مثل کف دستش می‌شناسد. آدرس مشتری هم دور نیست و برای تحویل سفارش فقط باید چند کوچه و خیابان فرعی را طی کند. مقابل مجتمعی آپارتمانی می‌ایستد. تند و فرز بدنه و سری و شیلنگ را روی کوزه چوبی سوار می‌کند، آب توی کوزه می‌ریزد و درحالی‌که زنگ طبقه چهارم را می‌زند، فندک گوشه باکس را روی قطعات مکعبی زغال‌های خودسوز می‌گیرد. تا مشتری خود را به حیاط برساند، زغال‌های خودسوز داغ و سرخ شده، توی ظرف استوانه‌ای منفذدارشان به جلز و ولز افتاده‌اند.

مشتری جوانکی ۲۰-۱۹ ساله است، ولی انگار قلیانی قهاری است و با نیم‌نگاهی به زغال‌ها چشم‌های کشیده‌اش تنگ و ابروهای قیطانی‌اش در هم فرو می‌رود: «من که به آقا داوود گفتم از زغال‌هایی بگذارد که توی منقل سرخ می‌کند.

از محل سفارش می‌دهم که زغال فوری مصرف نکنم دیگر.» جواب ایلیا در آستینش است: «داداش! تو وقتی زنگ می‌زنی غذا برات بیارن، توی ظرف چینی میارن!؟ ظرف‌شان یک‌بار مصرف است دیگر!» هنوز تاب ابروی جوانک باز نشده. ایلیا بسته تنباکوی اضافه را به طرف او می‌گیرد و می‌گوید: «برو کام بگیر می‌فهمی چی برایت آورده ام.

من زغال خام دست مشتری نمی‌دهم. خیالت راحت. آنها را از زغال‌های لیموی عمو داوود هم بهتر سرخ کردم.» انگار دورهمی‌شان خانوادگی است و هر بار که پنجره طبقه چهارم باز می‌شود، ۴-۳ پسربچه پرشروشور در قاب آن رخ نشان می‌دهند.

بگویید پیک موتوری قهوه‌خانه

عمو داوود سفارش کرده ایلیا از مشتریانی که بچه محل هستند کارت ملی و مدرک شناسایی نگیرد و هزینه سرویس قلیان را هم موقع پس گرفتن قلیان حساب کند.

محدوده‌ای هم که سرویس می‌دهند همان کوچه و خیابان‌های مرکز شهر و حوالی قهوه‌خانه است و اگر سفارش از شمال و جنوب شهر داشته باشند، باید از همکاران عمو داوود که در آن حوالی سرویس ارسال قلیان دارند، کمک بگیرند.

مشتری یک شبانه‌روز می‌تواند قلیان را پیش خود نگه دارد و ایلیا فردا ساعت ۱۲ برای پس گرفتن آن محمد، شاگرد افغانستانی قهوه‌خانه را می‌فرستد. محمد از ایلیا کم‌سن و سال‌تر است، ولی از چاق کردن قلیان نارگیل و دارچین و هلو یخی تا به دود آوردن قلیان‌های لایو و شب‌های مسکو را فوت آب است.

گاهی که مشتریان تعداد سرویس‌های قلیان بیشتری می‌خواهند عمو داوود، محمد را هم به مهمانی‌های آنها می‌فرستد تا در محل و فوری و گیراندن زغال و به دود آوردن قلیان را برای مشتریان انجام دهد، اما دلیوری قهوه‌خانه عمو داوود فقط ایلیاست که در مدت ۷-۶ ماهی که سرویس قلیان را به منزل مشتریان می‌رساند هیچ‌کس ناراضی نبوده است.

البته خدمات حضوری محمد ۱۰۰ هزار تومان به نرخ ۵۰۰ هزار تومانی سرویس دلیوری قلیان اضافه می‌کند. ایلیا شغلش را «پیک موتوری قهوه‌خانه» معرفی می‌کند و چندان به مذاقش خوش نمی‌آید که شغل او را با اصطلاحات دهان‌پرکنی مانند دلیوری بشناسند.

دیگر خبرها

  • استخرهای شنا در آذربایجان شرقی نیازمند بازسازی اساسی هستند
  • این سَم را فقط با یک تلفن درب منزل تحویل بگیرید!
  • زاکانی: شهرداری تهران برای مدیرانش خانه سازمانی ندارد/ به جای زمین، وام دادیم
  • زلزله بخش‌هایی از تهران را لرزاند/ جزئیات
  • شهر بدون کوچه ایران را بشناسید
  • ساخت ۵۲۵۰ واحد نهضت ملی مسکن در آذربایجان شرقی
  • طراوت باران بهاری در مناطق مختلف آذربایجان شرقی
  • باران بهاری آذربایجان شرقی را فراگرفت
  • باران بهاری آذربایجان شرقی را فرا گرفت
  • درخواست عشایر شهرستان اهر برای هموارسازی مسیر‌های ییلاقی